כיכר השבת

מנה ביתית: עוף ותפוחי אדמה

שפית הבית של אתר "כיכר השבת" מורן פינטו מגישה מתכון מיוחד למנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה לצד סלט ירקות חיים. וההכנה? קלה יותר ממה שאתם חושבים (מדור אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
מנה ביתית מנחמת: עוף ותפוחי אדמה
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 פולקעס עוף
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים ללא קליפה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 1 כף תימין מיובש
  • 1 כף שום כתוש
  • 2 כפות פפריקה מעושנת או מתוקה רגילה
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-180 מעלות
• בתבנית חסינת אש מניחים את הפולקעס
• קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים שווים.
• מניחים סביב העופות
• ומוסיפים בפיזור את שיני השום
• בקערה קטנה מערבבים שום כתוש תימין תבלינים ושמן זית
• ושופכים מעל העופות ותפוחי האדמה
• מורחים בעזרת מברשת את העופות ותפוחי האדמה או שמעסים בידיים
• מכניסים לתנור לאפיה של 45-60 דקות
מגישים לצד סלט ירקות חיים
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
יש תבלין בשם "קארי" מתאים מאוד לתפוח אדמה בתנור, משדרג אותו פי כמה וזה מריח כמו תפוח אדמה של קיינטריג, שווה לנסות!
אלעד
3
וקלים להכנה
הילה
2
תדה
מימי

הצגת כל התגובות

1
יש לזה טעם חזק מאוד.
משה
עוף