רכיבים
- 4 עלי סיגר פילו שהופשרו לילה במקרר (עובדים איתם כשהם קרים)
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ דק (אפשר בצל לבן, הסגול מתקתק יותר)
- 8-10 פטריות שמפיניון טריות, ופרוסות
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה בולגרית 24% מגורדת
- 100 גרם גבינת שמנת שום שמיר או כל גבינת שמנת אהובה אחרת שאוהבים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית שמן זית
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית קצח
- 1 כפית שומשום
אופן ההכנה:
מתכון ל-4 סיגרים גדולים
צפו באופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, פלפל שחור, סוכר חום ואגוז מוסקט ומערבבים בעדינות כדי "לפתוח" את התבלינים. מגביהים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים במשך 2-3 דקות, עד שהפטריות רכות ומצופות היטב. מעבירים את תכולת המחבת לקערה לצינון.
2. על משטח עבודה, מניחים סיגר אחד. כ-2 ס"מ מקצה הסיגר הקרוב אליכם, מורחים פס של גבינת שמנת. משאירים מימין ומשמאל שוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ.
3. על גבינת השמנת, עורמים תלולית מתערובת הבצל והפטריות ועליה מפזרים מהגבינה הצהובה והבולגרית המגורדות.
4. מקפלים את שולי העלה הריקים מימין ומשמאל פנימה לכיוון המילוי לאורך העלה כולו. את קצה העלה הקרוב אליכם מקפלים מעל ומגלגלים לרול מהודק.
חוזרים על הפעולה עם 3 העלים הנותרים.
5. מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותם במעט שמן זית, מפזרים מעל שומשום וקצח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות עד להשחמה יפה.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
הצגת כל התגובות