רכיבים
- 1 כוס יוגורט
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 3 כפות שמן צמחי
- 1 כוס קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
הטעם של הפנקייקים מתקתק. לפנקייק מתוק יותר, מפחיתים מלח. לפנקייק מלוח, מפחיתים מהסוכר ומוסיפים עוד קצת מלח.
1. בקערה גדולה, טורפים קלות את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את היוגורט, השמן ומלח וטורפים לאיחוד.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים היטב לבלילה אחידה ונותנים לה לנוח בצד במשך 20 דקות.
3. מחממים על אש בינונית-נמוכה מחבת כבדה או מחבת פנקייק ומרססים בספריי שמן או משמנים אותה עם מעט חמאה.
4. לכל פנקייק, יוצקים 1/4 כוס מהבלילה, מטגנים עד שעולות בועות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד דקה.
עורמים את הפנקייקים בצלחת ומגישים מיד עם תוספות שאוהבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!