רכיבים
- 125 גרם קמח חומוס מנופה
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים
- 1/2 1 כפות שמרים תזונתיים
- פלפל שחור
- מלח הימלאיה סגול - לטעם "ביצתי" או מלח רגיל
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אורגנו
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס מים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הפשתן הטחון, השמרים התזונתיים, קורט פלפל שחור, קורט מלח הימלאיה סגול או מלח רגיל, הכורכום, אבקת השום, האורגנו ואבקת האפייה.
2. מוסיפים את המים באיטיות ומערבבים תוך כדי עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מניחים בצד ל-15 דקות.
3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה על אש בינונית ויוצקים פנימה מחצית מהבלילה. מטגנים במשך 5 דקות עד שהשוליים מתייצבים ואז הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני עד שהקרפ מזהיב גם בחלק התחתון.
4. מעבירים את הקרפ לצלחת גדולה, מניחים על מחצית מהקרפ כל מילוי אהוב, מקפלים ומכסים ומגישים מיד.
חוזרים על הפעולות עם הבלילה שנותרה.