כיכר השבת

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם פריקסה טוניסאי משגע

כך תכינו בעצמכם את הכריך הטוניסאי הכי טעים שיש: לחמניות מטוגנות ומילוי עסיסי של טונה, ביצה, תפוחי אדמה, מלפפון חמוץ, לימון בלאדי, זיתים וכמובן אריסה. בקיצור, תפנו בלו"ז זמן לשנ"צ ארוך מיד אחרי (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
פריקסה טוניסאי
פריקסה טוניסאי (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס ערק / וודקה
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים

לטיגון: 1/2 בקבוק שמן

    למילוי:

    • טונה, פרוסות ביצה, קוביות תפוחי אדמה, זיתים שחורים, פרוסות מלפפון חמוץ, לימון בלאדי, אריסה

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בקערת המיקסר את רכיבי הלחמניות לפי הסדר שבמתכון. מעבדים עם וו לישה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ואלסטי.

    2. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

    3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מעצבים אותו לאליפסה. מניחים כל אליפסת בצק על מלבן נייר אפייה. מכסים את אליפסות הבצק ומתפיחים שוב במשך 30 דקות עד שהן מכפילות את הנפח.

    4. בסיר גדול, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפריקסה בקבוצות, 2 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג לצינון.

    איך מרכיבים את הפריקסה?
    חוצים לשניים את הלחמניות המטוגנות וממלאים אותן באריסה, לימון בלאדי, טונה בשמן או מים (מסוננת), קוביות תפוחי אדמה מבושלים, פרוסות ביצה קשה, מלפפון חמוץ וזיתים שחורים. מגישים חם לצד אריסה לטבילה.

    (צילום: מלי יהודיוף)
    (צילום: מלי יהודיוף)
    6 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    6
    נראה מצוין אכין לצהריים בעז"ה
    .
    5
    בטוח ביצים? זו לא טעות...תודה רות
    ללא שם
    4
    אין אין על האוכל הטוניסאי!!
    טונסית

    הצגת כל התגובות

    3
    אוכל תוניסאי זה רק לבעלי קיבה מפלדה ראו הוזהרתם....
    המרוקאי
    2
    תודה מלי המתכונים שלך תמיד טובים וטעימיםם
    לאה
    1
    מתכון מושלם את המים יש להוסיף בהדרגה לא לפחד אם הבצק רך יוצא מושלם
    דוד
    בוקר ובראנץ´