כיכר השבת

בראנץ' מושלם

אוקיי, מצאנו דרך מדהימה להכין מקושקשת

אם בא לכם להרגיש בבית קפה פריזאי מפונפן, אין צורך לחכות שיפתחו את השמיים והקורונה תסתלק מחיינו - פשוט תכינו את הדבר המושלם הבא: מתכון לחביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה שהכי טעים להגיש לצד פרוסות לחם מחמצת קלוי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה
חביתה מקושקשת עם פטריות מוקפצות בחמאה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 170 גרם פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות, פרוסות
  • 1/2 כפית עלי תימין טריים
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 ביצים
  • 15 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן ואז מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את הפטריות. מנערים את המחבת כך שהפטריות יצופו היטב בשמן ומוסיפים את התימין, הצ'ילי הגרוס ומלח. מטגנים הכל במשך דקה, ללא הפרעה, ואז מערבבים ומקפיצים הכל יחד, עד שהפטריות משחימות. מוציאים אותן מהמחבת לקערה קטנה.

2. מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג, מוסיפים את החמאה וממיסים אותה. טורפים היטב את הביצים עם קורט מלח, מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים אותן ומכינים חביתה מקושקשת.

עורמים את המקושקשת על פרוסת לחם מחמצת קלוי, מוסיפים פטריות ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´