רכיבים
- 170 גרם פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות, פרוסות
- 1/2 כפית עלי תימין טריים
- קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 4 ביצים
- 15 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן ואז מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את הפטריות. מנערים את המחבת כך שהפטריות יצופו היטב בשמן ומוסיפים את התימין, הצ'ילי הגרוס ומלח. מטגנים הכל במשך דקה, ללא הפרעה, ואז מערבבים ומקפיצים הכל יחד, עד שהפטריות משחימות. מוציאים אותן מהמחבת לקערה קטנה.
2. מנגבים את המחבת בעזרת נייר סופג, מוסיפים את החמאה וממיסים אותה. טורפים היטב את הביצים עם קורט מלח, מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים אותן ומכינים חביתה מקושקשת.
עורמים את המקושקשת על פרוסת לחם מחמצת קלוי, מוסיפים פטריות ומגישים מיד.