כיכר השבת

ארוחת שאריות

"פאן קון טומאט" או מה עושים עם החלה משבת

בלי ללכת סחור סחור, "פאן קון טומאט" זוהי מנה קטנה ופשוטה הכוללת לחם מתובל קלוי ועגבניות, אבל הטעם כל כך מדויק וממכר שלא צריך יותר. מנת טאפאס בסיסית מהמטבח הספרדי (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
פאן קון טומאט
פאן קון טומאט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • פרוסות חלה
  • מלח
  • שמן זית
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 עגבנייה בשלה, חצויה לשניים, ללא הזרעים

אופן ההכנה:

1. מפזרים מעט מלח על פרוסות החלה משני הצדדים, מזלפים מעל שמן זית וקולים משני הצדדים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהן זהובות ופריכות. השגיחו על הלחם מקרוב, שלא יישרף.

2. לאחר שהפרוסות הקלויות מצטננות מעט, משפשפים עליהן את שן השום ואת חצאי העגבנייה, כך שהמיצים ייספגו היטב בלחם. מזלפים עוד קצת שמן, אפשר להוסיף מעט מלח ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נראה טובבב אני יינסה את זה
ג
בוקר ובראנץ´