רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית אורגנו
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 6 ביצים
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והגמבה על אש בינונית במשך 5-8 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום, הכמון, הפפריקה והאורגנו ומטגנים עוד דקה במשך ערבוב מתמיד.
2. מערבבים פנימה את העגבניות ומתבלים במלח ופלפל שחור. נותנים לתערובת להתבשל במשך 10 דקות.
3. יוצרים 6 גומות ברוטב ויוצקים ביצה אחת לכל גומה. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-8 דקות, תלוי כמה מבושלות אתם מעדיפים את הביצים שלכם.
4. מסירים מהאש, מפזרים מעל מיד את גבינת הפטה, הכוסברה, הצ'ילי הגרוס ואם רוצים, אז עוד קצת מלח ופלפל שחור ומגישים מיד עם המון לחם.
יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות