כיכר השבת

באנו לשדרג

פולנטה איטלקית קטיפתית וממש לא מסובכת

הריקוטה מביאה את הטעם העשיר והפרמזן מוסיפה את העומק ושתיהן יחד ישכיחו מכם כל מה שידעתם על פולנטה - או מה שהישראלים חובבי הסטראוטיפים העדתיים אוהבים לחשוב על מחית התירס תוצרת אירופה (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
פולנטה איטלקית קטיפתית
פולנטה איטלקית קטיפתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב - עדיף דל שומן
  • 1/2 כוס פולנטה יבשה (קמח תירס)
  • מלח גס
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה - עדיף דלת שומן
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. בקלחת (סיר ייעודי לבישול רטבים, עמוק עם ידית ארוכה) או במחבת עמוקה ורחבה, מביאים לרתיחה את המים והחלב על אש בינונית-נמוכה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים את הפולנטה לסיר בהדרגה תוך ערבוב מתמיד ומהיר כדי למנוע היווצרות גושים. מוסיפים קמצוץ מלח וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות.

2. לאחר 20 דקות של בישול, כשלפולנטה אין מרקם גרגרי, מוסיפים 1/4 כוס גבינת ריקוטה ואת גבינת הפרמזן כולה ומערבבים בעזרת מטרף או כף עץ עד הגבינה נמסה. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: מחלקים את הפולנטה בין 4 צלחות הגשה, מניחים כף ריקוטה מעל כל אחת, מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים מיד. תוספת מעולה לכל העסק הזה יהיו הפטריות המוקפצות האלה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
פולנטה עם ריקוטה ובמקום פרמזן גרנה פדנו, הרבה יותר מוצלחת והופכת את הטעם של הפולנטה לעשיר ועמוק.
מירב
בוקר ובראנץ´