כיכר השבת

ארוחה מושלמת במחבת: פריטטה

הפריטטה היא הגרסה האיטלקית לחביתה, עם תוספות טעימות שהופכות את האומלט לארוחה שלמה. והכי כיף? הכל קורה במחבת. מתכון לפריטטה עם תפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
ארוחה מושלמת במחבת: פריטטה תפוחי אדמה
ארוחה מושלמת במחבת: פריטטה תפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 7 ביצים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פריטטה תפוחי אדמה:

רגע לפני: הפריטטה היא הגרסה האיטלקית לחביתה, עם תוספות טעימות שהופכות את האומלט לארוחה שלמה. והכי כיף? הכל קורה במחבת. מתכון לפריטטה עם תפוחי אדמה.

• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד שהם מתרככים, אך לא יותר מידי.

• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות קטנות שוות.

• מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

• מערבבים היטב בקערה את הביצים, החלב, הפטרוזיליה והגבינה המגוררת, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה.

• מבשלים את תפוחי האדמה עם הבלילה, עד שהתחתית מתייצבת. מעבירים את הפריטטה לתנור לגימור סופי, ואופים עד שהיא זהובה מכל כיוון.

• חותכים למשולשים ומגישים עם סלט ירקות רענן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם המחבת ששמים בתנור היא רגילה? עם ידית פלסטיק? זה לא יוציא ריח וטעם של פלסטיק?
פייגי לביאייב
בוקר ובראנץ´