כיכר השבת

מיוחד

צאו מהמחבת: שקשוקה אישית אפויה

מי אמר שהדרך המקובלת תמיד טובה? המנה הזו תוכיח לכם בדיוק את ההפך: מתכון להכנת שקשוקה אישית אפויה בתנור ברוטב עגבניות נהדר. והכל קורה בעגבנייה אחת (מתכונים, אוכל)

| 4 |
יצירתי. שקשוקה אישית אפויה
יצירתי. שקשוקה אישית אפויה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 4 עגבניות גדולות
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 1 כף תימין טרי
  • גבינה צהובה מגוררת
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנת שקשוקה אפויה:

רגע לפני: מי אמר שהדרך המקובלת תמיד טובה? המנה הזו תוכיח לכם בדיוק את ההפך: מתכון להכנת שקשוקה אישית אפויה בתנור ברוטב פיקנטי. והכל קורה בעגבנייה אחת.

• מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (בערך 180 מעלות).

• חותכים לעגבניות "כיפה", כלומר את הקצה העליון שלה. בעזרת כף, מרוקנים את העגבנייה ממיצים, נוזלים וזרעים ומעבירים אותם לקערה.

• כדי שהעגבנייה תישאר יציבה על התבנית והמילוי לא יישפך החוצה, חותכים חתיכה קטנה ודקה מהחלק התחתון של העגבנייה ויוצרים בסיס ישר ויציב.

• פורסים לפרוסות דקות את השום והבצל הירוק, כולל החלק הלבן.

• מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את פרוסות הבצל הירוק והשום עד להשחמה קלה. מוסיפים חצי מכמות נוזלי העגבניות למחבת ומערבבים, עד שהרוטב יצטמצם מעט.

• מכבים את האש, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות, מוסיפים כף תימין טרי ומערבבים.

רגע האיחוד:
• מטפלים בכל עגבנייה בנפרד. ממלאים את העגבנייה במילוי העגבניות המבושלות (עדיף רק עד החצי), ונזהרים להשאיר מספיק מקום לביצה כדי שהיא לא תישפך החוצה.

• שוברים את הביצה לכלי, ומוסיפים את הביצה לתוך העגבנייה.

• מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגוררת.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, עד שהביצה מתגבשת ומתייצבת, אך כדאי שהחלמון יישאר רך, כמו בשקשוקה.

אופן ההגשה: מפזרים מעל העגבניות פרמזן, בצל ירוק ומעט תימין ומגישים חם עם לחם טרי לניגוב הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא היה לי תימין אז שמתי נענע ובישלתי במחבת עם הרוטב של העגבניות ושאר המרכיבים ללא שמן.. למעלה שמתי חתיכות גבינה 9% (למי ששומר )
מורן
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´