כיכר השבת

הלכה ב-60 שניות

דיני הנמכת והגבהת האש - ביום טוב • צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: דיני הנמכת והגבהת האש - ביום טוב • צפו (יהדות)

|

This browser does not support the video element.

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: Yonatan Sindel/Flash90)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: דיני הנמכת והגבהת האש בבישול - ביום טוב. להגביה אש ביום טוב, לכל צורך - מותר. כל הבעיה זה להנמיך את האש, כי הנמכת האש זה כיבוי חלקי.

בהנמכת האש יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים. לספרדים בכל מקרה אסור חוץ מסוג תבשיל שאם אני לא ינמיך, אז הוא יישרף. ואם אני יוציא אותו - הוא יתקלקל. לדוגמה, אורז. מרק למשל, מבעבע, יגלוש תוציא אותו. אבל אורז אין לך מה לעשות, אז סוג אוכל כזה - תנמיך.

לאשכנזים, גם זה בעיה. אז מה יעשו? יש פתרון. ידליקו אש נוספת מאש לאש על אש נמוכה ויעבירו את הסיר לשם. אם אין אש נוספת - אז ינמיכו, כי הכיבוי יותר חמור מהדלקת אש נוספת מאש לאש.

צפו בפינה

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
הלכה בשישים שניות