אבוקדו הוא הפרי הכי לוהט בחורף. הוא משדרג כל ארוחת בוקר, ערב או ביניים, באופן פלאי. הוא מרומם כל סלט וסופר אופנתי כאשר מרוח על טוסט. אבל לפני שאתם בוצעים אותו לפרוסות או מועכים, יש עוד צעד (קריטי למדי) שעליכם לנקוט בו: לשטוף את הקליפה.
כן, זה מפתיע במיוחד, גם לאיסטניסים כמונו ששוטפים כל פרי וירק שנכנס לפינו ביסודיות רבה ואת ידינו בתדירות גבוהה למדי.
מסתבר, על פי דו"ח של מינהל המזון והתרופות האמריקני, שפורסם לאחרונה, שלמרות שאתם לא ממש בולעים אותה, הקליפה של האבוקדו היא בעצם קרקע לגידול חיידקים שיכולים בקלות למצוא את דרכם לתוך הבשר הירוק והרענן של הפרי שלכם.
זה הגיוני: חשבו על כמות האבוקדו שאתם מטפלים בה בחיפוש אחר אחד בשל לחלוטין. כל שעליכם לעשות הוא להסיר את הקליפה בסכין והחיידקים (ומחלות) יכולים לעבור. (ליסטריה נמצאה ב-17% מדגימות הקליפה של האבוקדו שנאספו בין השנים 2014 ל-2016, לפי הדו"ח).
אז, פנקו את עצמכם בכוכב של היבול החורפי, שפשפו וקרצפו את האבוקדו לפני שאתם עומדים לאכול אותו.