כיכר השבת

באנו לעזור

מדוע אסור לשטוף את קרש החיתוך בסבון כלים רגיל

שוטפים את קרש החיתוך בסבון כלים רגיל ומים? אתם מסתכנים בהחדרת מגוון רחב של חיידקים למזון שלכם ומשם הדרך קצרה לפגיעה במערכת העיכול. אז כיצד בטוח לשטוף את קרש החיתוך? באנו לעזור (מדריך, אוכל)

| 17 | כיכר השבת |
מים וסבון לא באמת מנקים את שאריות הבשר
מים וסבון לא באמת מנקים את שאריות הבשר (צילום: shutterstock)

קרש החיתוך הוא כלי חיוני בכל מטבח שנוכחותו הכרחית להכנה של - כמעט - כל ארוחה. בהתחשב בתדירות בה אנו משתמשים בקרש החיתוך, כדי לקצוץ, לחתוך ולפרוס כל דבר מירקות טריים ועד בשר נא, חשוב לשמור אותו נקי.

אבל אם חשבתם ששטיפת קרש החיתוך בסבון ומים חמים עושה את העבודה, יש לנו חדשות רעות.

גם לאחר שטיפה במדיח כלים או קרצוף ידני נמרץ, ככל הנראה, קרש החיתוך שלכם עדיין מכוסה בחיידקים מזיקים ומסוכנים שיעשו בקלות את הדרך אל מערכת העיכול שלכם לאחר החיתוך הבא.

ב-The Mirror גילו כי סבון כלים נוזלי "אינו יכול לחדור לפני השטח של קרש החיתוך ולהעניק לו ניקיון קפדני כמו שצריך" - כן, גם אם אתם משתמשים במים חמים מעלי אדים.

אז מה עושים? כדי לנקות את קרש החיתוך בדרך היעילה ביותר, צריך חומר חזק יותר. כלומר, אקונומיקה. מומחים ממליצים לנקות את קרש החיתוך באקונומיקה לאחר כל שימוש כדי לעקר אותו, להרוג את החיידקים ולמנוע את העברתם למזונות אחרים שתכינו על הקרש בעתיד.

17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
קל לניקוי, הגייני,ולא תמצא באוכל שאריות מקרוסקופיות של חלקי פלסטיק או עץ ממשטח החיתוך... משטח חיתוך פלסטיק / עץ... כבר פסה מזמן... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
12
חשוב לשטוף היטב את האקנומיקה
11
שטיפה את הקרש אם חומץ ביתי אחרי אם סבון

הצגת כל התגובות

10
תגובתי לניקיון קרש החיתוך...לא התחדש לי כלום..כי זה ברור הדרך שבו אני מנקה רק אקונומיקה!!כבר ענין אותי מה יותר יסודי ומבטל חידקים.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
9
מי צריך שטיפה באקונומיקה כשיש לקנות היום ״קרש״ חיתוך מזכוכית נשטף הכי טוב ולא משאיר חיידקים!
8
סטרילי זה סבון מיוחד לפירות וירקות
7
חכם ביותר! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
6
זה דווקא בקרש? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
5
עדיף אפילו שזה קשה בהתחלה להתרגל להשתמש בקרם חיתוך מזכוכית הכי הגייני ובריא ובטח שמתנקה עם סבון ואפי' מים קרים .מניסיון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
4
אולי מעקר חיידקים, אבל בפעם הבאה אוכלים עגבניה בטעם אקונומיקה
3
אוקולון, פלסטיק, זכוכית, עץ...
2
אולי נמנע החדרת חיידקים לגוף אבל נעודד את החדירה אבל האקונומיקה למערת העיכול?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
תודה רבה לכם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
באנו לעזור