כיכר השבת

מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל

לאלו מביניכם שטרם הספיקו להכיר: טנזיה הוא מאכל המזוהה עם המטבח המרוקאי המורכב בעיקרו מפירות יבשים, אגוזים ואורז, בשלל גרסאות ואין כמו שילוב של עוף מלוח עם רוטב מתקתק. חלום (אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
גונב את ההצגה: מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל
(צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)

רכיבים

  • 8 שוקיים (או 4 כרעיים)
  • 4 בצלים גדולים חתוכים ל-2 ופרוסים דק
  • 2 כפות סוכר
  • כוס משמשים מיובשים
  • כוס שזיפים ללא גרעינים
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר שמתאים גם לתנור, מאדים את הבצלים וכשהנוזלים מצטמצמים מוסיפים 1/4 כוס מים.

2. חוזרים על הפעולה הזו פעמיים.

3. כשהבצל בצבע שחום, מוסיפים שמן וסוכר ומערבבים עד לקבלת צבע כהה.

4. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 5 דקות, מוסיפים עוף, סילאן ותבלינים ומטגנים את העוף מכל הכיוונים.

5. יוצקים מים, מבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות, מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי.

6. פותחים את הסיר, מזלפים סילאן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. ממשיכים את הבישול כשהסיר פתוח עוד כ-15-20 דקות, עד שהעוף מתקרמל. לשים לב שכשמכניסים את העוף לתנור, נשארו בו נוזלים.

8. אם תרצו לעדן מתיקות, תוכלו להוסיף כפית תבלין צ'ילי.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
הכנתי את זה לשבת לא נשאר כלום ואצלי מפונקים באוכל וטעמים. תודה תמשיכי לשלוח מתכונים מפנקים ומדויקים
מושלללללם!
1
מתכון מעלףףףףףףףף
מוריה גבאי
מבשלים לשבת