טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
מצרכים:
לטנזיה
2 בצלים גדולים חתוכים לחצאים וכל חצי לפרוסות
5 שיני שום שלימות בקליפתן
1 כוס שקדים קלופים
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס צימוקים
8 שזיפים ללא גרעין חתוכים לחצאים
1 כוס פיסטוק קלוף
1 כוס יין אדום לבישול
1 כוס מים רותחים
1 כפית קינמון או 2 מקלות קינמון
1 כף פלפל גרוס
1 כף כמון
2 כפות דבש או סילאן
כף צ'ילי מתוק מקצ'אפ
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית הל
6 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
לאורז
3 כוסות אורז פרסי
2 כוסות אטריות דקות .
2 בצלים גדולים חתוכים לחצאים
4 כפות מלח גס
2 כפות פלפל גרוס
5-6 שערות זעפרן
2 כוסות שקדים קלופים או חצויים או שלמים.
1 כוס שמן זית
6 כוסות מים רותחים.
אופן הכנת הטנזיה
בסיר או מחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה יפה, מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים עוד 2 דקות נוספות.
מתבלים רק בפלפל גרוס מערבבים היטב ומתחילים להוסיף את תערובת הפיצוחים להקפצה עם הבצל והשום כ 7-8 דקות לקבלת פריכות של תערובת הפיצוחים.
מוסיפים את הדבש ואת הסוכר והצילי וכל התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את היין האדום ואת המים החמים ואת כל הפירות יבשים ומערבבים היטב ומעבירים לחום נמוך . מבשלים 10 דקות על להבה נמוכה ומכסה פתוח, לאחר 10 דקות סוגרים את המכסה ומבשלים 30 דקות על חום נמוך מאד ומכסה סגור.
פותחים את המכסה ומוסיפים את הלימון , מערבבים ומגישים חם או קר
אופן הכנת האטריות והאורז:
מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה ממשית ויפה.
מוסיפים את האטריות לטיגון תוך כדי ערבוב שלא ישרפו עד שהאטריות מקבלות צבע זהוב ויפה מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
את השמן שנשאר אחרי הסינון מעבירים אל אותו הסיר ומתחילים בטיגון קל של השקדים עד להזהבה.
מוסיפים אל השקדים את האורז מבלי לשטוף אותו ומטגנים תוך כדיי ערבוב עד שהאורז נהייה ממש חם.
מוסיפים אל האורז את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את המים אל הסיר ומערבבים היטב.
מכניסים את הזעפרן לתוך המים הרותחים ומערבבים.
מכסים ומבשלים כ 22 דקות על להבה נמוכה מאד.
מכבים את האש מחכים דקה או שתיים , פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מוזגים על האורז מניחים את הטנזיה שהכנו.
סיגרים ממולאים באנטרקוט וטחינה פלפלים חריפים
מצרכים לסיגרים
250 גרם בשר אנטרקוט קצוץ היטב
2 בצלי שאלוט קטנים קצוצים היטב
4-5 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים
מעט לימון כבוש קצוץ היטב
1 כפית כמון
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
אריסה
עלי סיגרים .
להדבקת עלי סיגר:
כף קמח
מים
מצרכים לטחינה פלפלים חריפים:
טחינה גולמית אחווה
מי קרח
2 פלפלים חריפים
כוסברה
שלוש שיני שום
מלח
לימון
מתחילים עם תערובת הבשר:
את הבצל הקצוץ יש לטגן במעט שמן זית עד לשקיפות קוצצים את האנטריקוט לתערובת דקה במעבד מזון.
יש להוסיף את הבשר הקצוץ למחבת ולהקפיץ עם הבצל עד לסגירה עדינה של הבשר.
להוסיף את הזיתים, הלימון הכבוש, ואת התבלינים.
להוציא לתבנית ולצנן.
אחרי שהתערובת התקררה:
יש לפתוח עלי סיגר, למרוח בדבק שעשינו מקמח ומים ולאחר מכן למלא במילוי, להוסיף כף אריסה ולגלגל לסיגרים קטנים ודחוסים.
לטגן במחבת עם שמן, להוציא לצלחת עם נייר סופג, לחתוך לשניים ולפזר מעל אריסה לפי הטעם.
להכנת טחינת פלפלים:
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים של הטחינה יחד.
להגשה ממלאים כוס בטחינה של פלפלים ומגישים עם הסיגרים הממולאים.