מוקפץ ירקות אסייתי (צילום: שרית גופן)
ציוד נדרש: ווק
רשימת המצרכים ל-4 מנות:
- 1/2 חבילת נודלס אטריות להקפצה אסם (מבושלות לפי הוראות על גבי האריזה ומסוננות)
- 3 כפות שמן
- 2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לגפרורים (1/2 מכל צבע)
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 2 גזרים חתוכים לרצועות
רוטב:
- 4 כפות רוטב אסייתי חריף למוקפץ אסם
- 3 כפות רוטב סויה קלאסי אסם
- 1 כף מיץ לימון
להגשה:
- 1 חופן בוטנים קצוצים
- 1 גבעול בצל ירוק פרוס לטבעות
הכנה:
- מלהיטים את הווק ומוסיפים את השמן והירקות.
- מקפיצים 2-3 דקות ומוסיפים את האטריות.
- מקפיצים עוד 2 דקות.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה קטנה.
- יוצקים רוטב על הירקות, מערבבים ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מפזרים בצל ירוק ובוטנים.
הכנה: רות אוליבר