כיכר השבת

באנו לעזור

6 שיטות שימנעו מאבוקדו להשחיר

בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו • אז הנה 6 שיטות שימנעו מהאבוקדו להשחיר (אוכל)

| 16 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו.

מומחה האוכל ברנט רוז מציע 6 שיטות שימנעו מאבוקדו להשחיר:

ראשית, שמרו באחסון תמיד את החצי של האבוקדו עם הגרעין. שנית, כיוון שהאבוקדו משחיר יותר ככל שהוא נחשף ליותר אוויר, כדאי לאחסן אותו בקופסאות פלסטיק, שקיות ניילון אטומות עם סגירת זיפ או ניילון נצמד.

1. וואקום

הכניסו את חצי האבוקדו לשקית ניילון עם סגירת זיפ, סגרו כמעט עד הסוף, ובעזרת הפה, ינקו כמה שיותר אוויר, סגרו את השקית והכניסו למקרר. עם זאת, אחרי 72 שעות, האבוקדו אמנם לא ישחיר, אך יתמלא חריצים.

2. שמן זית

הברישו את פני האבוקדו בשמן זית, אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

3. מיץ לימון

שפשפו את פני האבוקדו בלימון טרי. שיטה זו מומלצת למי שחושש פחות מאבוקדו חמצמץ. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

4. בצל

חתכו בצל לחתיכות גדולות. העבירו אותן לקופסת פלסטיק, והניחו עליהן את חצי האבוקדו, כשפני האבוקדו כלפי מעלה. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

5. מים

יהיו כאלה שימליצו לכם להניח את חצי האבוקדו בקערית מלאה מים. אך רוז לא ממליץ על כך, כיוון שזה פוגע במרקם של האבוקדו, והופך אותו למושי ורכרוכי.

6. כלום

כן, כלום. פשוט אחסנו את חצי האבוקדו כמו שהוא במקרר, והשתדלו לאכול אותו בזמן. אחרי 72 שעות, האבוקדו יתייבש, יעלה חריצים וישחיר.

תוכן שאסור לפספס
16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
להשאיר את הגרעין עם האבוקדו לא ישחיר ישנם הטוענים שאם יתנו את הגרעין במים לא ישחיר גם מה שבמקרר - לא בדקתי
בדוק ומנוסה
אבל זה בהחלט עובד ביחס למצב שבו לא משאירים את הגרעין במים. בארוחת שישי האבוקדו שעל השולחן משחיר כבר לקראת סוף הארוחה וכששמתי את הגרעין במים זה החזיק מעמד הרבה זמן אחרי הארוחה ועוד נשאר ירוק. לא מצאתי הסבר הגיוני אבל זה מדהים!!!!1
בדקתי
אני תמיד מכניס את גלעין האבוקדו לכוס מים. ב99% מהמקרים האבוקדו נראה טרי כביום פתיחתו.
מנוסה
רק חצי הפרי שנשאר עם הגלעין?? אז החצי ש בלי, אם ככה, לא יחזיק
רוצה לדעת
8
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד המנוסים
7
לא מבינה גם בסופר מחזיקים יותר משבוע אבוקדו
ללא שם

הצגת כל התגובות

6
לעטוף בנייר אלומיניום ... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גולד
גם שומר על טריותוירוקותו של חצי האבוקדו הפתוח? והאם נייר האלומיניום שומר כך דווקא ב חצי שנשאר עם הגלעין? תודה למענה, רק מי שניסה
מאקי
5
שימו את הגרעין בלבד במים, האבוקדו לא ישחיר גם אם הוא בחוץ
דבורה
4
את הגרעין לבד ואז להצמיד אותו לזרה לאבוקדו או את הגרעין כשהוא מחובר לאבוקדו להכניס במים?
יוחאי
3
קודם כל תשתה כוס מים ותרגע, עכשיו שאתה רגוע תשמח לגלות שהשיטה הזאת בדוקה ומנוסה, פשוט תעשה את זה ותשאיר את הפה שלך פעור ואת הפנים שלך מופתעות כמה ימים ועדיין האבוקדו יהיה טרי! בחייך...
לשמעון מתגובה 7
2
חיתכו את האבוקדו לשניים. תוציאו את הגרעין. את הגרעין תכניסו לכוס עם מים. תניחו את הכוס על השיש. אל תזרקו את הכוס עם הגרעין עד שתסיימו לאכול את האבוקדו גם אם נשאר ותכניסו למקרר האבוקדו לא ישחיר לעולם, יתרה מזו, הוא ימשיך להיות טרי ומבריק. תנסו ותודיעו לי.
דוריס
באיזו גמרא ראית את זה? לא ידוע לי שבזמן הגמרא היה מקרר, וגם לא מטבח עם שיש, אבל עוד יותר מעניין: לא היה אבוקדו ביבשת אירופה אסיה בזמן הגמרא! בקיצור: תפסיק לכתוב שטויות!
שמעון
1
לאורך זמן לא משחיר בכלל... השיטה היחידה שעובדת באמת... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד המנוסים
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל