כיכר השבת

מיוחד

מתכון לאורז מוקפץ עם אננס אגוזים ורוטב סויה

נותר לכם אורז מהארוחה האחרונה? תתחילו להקפיץ: מתכון לאורז מוקפץ עם אננס, אגוזים ורוטב סויה בסגנון אסייתי נהדר. תוספת מעולה שמשדרגת כל מנה עיקרית והופכת את הארוחה לחגיגה (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז לבן סוגת
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 כוסות קוביות אננס משימורים
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 3 שיני שום
  • 2 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי מגורר או 1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש
  • 2 כפות שומשום שחור
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן להקפצה

אופן הכנת אורז מוקפץ בסגנון אסייתי:

רגע לפני: נותר לכם אורז מהארוחה האחרונה? תתחילו להקפיץ: מתכון לאורז מוקפץ עם אננס, אגוזים ורוטב סויה בסגנון אסייתי נהדר. תוספת מעולה שמשדרגת כל מנה עיקרית והופכת את הארוחה לחגיגה.

מכינים את האורז:
• שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש. מחממים 4 כפות שמן קנולה בסיר ומטגנים בו קלות את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.

• מרתיחים את האפונה בסיר מלא מים רותחים במשך 5 דקות. מסננים היטב מנוזלים.

• כותשים את שיני השום, וקוצצים גס את אגוזי הפקאן.

רגע האיחוד:
• מחממים בווק 4 כפות שמן, ומקפיצים יחד במשך 2 דקות את האפונה, קוביות האננס, השום הכתוש והג'ינג'ר.

• מוסיפים את האורז, תוך ערבוב והקפצה בכף עץ.

• יוצקים מעל את רוטב הסויה ומקפיצים במשך 4 דקות נוספות.

• מפזרים מעל השומשום ואגוזי הפקאן, מערבבים ומסירים מהאש.

• מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
שילוב של טעמים/מרכיבים שלא הייתי ממליצה...
1
מתוכן טעים ונחמד.
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל