רכיבים
- 1 כוס שעועית אדומה סוגת
- 1 כוס שעועית לבנה סוגת
- 1 כוס גרגרי חומוס סוגת
- 3 מלפפונים
- 2/3 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 2 שיני שום
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח
אופן הכנת סלט חומוס ושעועית:
רגע לפני: מנת פתיחה צבעונית ומרעננת לשולחן השבת: מתכון להכנת סלט חומוס ושעועית מתובל היטב שמגישים קר. ההצלחה של הסלט נעוצה בתיבול וניתן להשתמש בכל קטניה אחרת שתבחרו.
• משרים במשך לילה את הקטניות בכלים נפרדים עם מים קרים עד לכיסוי.
• לאחר ההשריה, מעבירים את כל הקטניות לסיר גדול ועמוק ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים יחד עד להתרככות הקטניות.
• מסננים את הקטניות מנוזלים ומניחים להן להתקרר.
• חותכים דק את המלפפונים והבצל הירוק וכותשים את השום.
• מערבבים בכלי הגשה את הקטניות עם המלפפונים,] הבצל הירוק, השום, הכוסברה/הפטרוזיליה הקצוצה.
• בכלי נפרד מערבבים את מרכיבי הרוטב: החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית וסמוך להגשה יוצקים על הסלט. מתבלים במלח ומערבבים היטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!