כיכר השבת

לכבוד שבת

צבעוני ומרענן: סלט חומוס ושעועית

מנת פתיחה צבעונית ומרעננת לשולחן השבת: מתכון להכנת סלט חומוס ושעועית מתובל היטב שמגישים קר. ההצלחה של הסלט נעוצה בתיבול וניתן להשתמש בכל קטניה שתבחרו (מתכונים, אוכל)

|
עניין של תיבול. סלט חומוס ושעועית צבעוני
עניין של תיבול. סלט חומוס ושעועית צבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס שעועית אדומה סוגת
  • 1 כוס שעועית לבנה סוגת
  • 1 כוס גרגרי חומוס סוגת
  • 3 מלפפונים
  • 2/3 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח

אופן הכנת סלט חומוס ושעועית:

רגע לפני: מנת פתיחה צבעונית ומרעננת לשולחן השבת: מתכון להכנת סלט חומוס ושעועית מתובל היטב שמגישים קר. ההצלחה של הסלט נעוצה בתיבול וניתן להשתמש בכל קטניה אחרת שתבחרו.

• משרים במשך לילה את הקטניות בכלים נפרדים עם מים קרים עד לכיסוי.

• לאחר ההשריה, מעבירים את כל הקטניות לסיר גדול ועמוק ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים יחד עד להתרככות הקטניות.

• מסננים את הקטניות מנוזלים ומניחים להן להתקרר.

• חותכים דק את המלפפונים והבצל הירוק וכותשים את השום.

• מערבבים בכלי הגשה את הקטניות עם המלפפונים,] הבצל הירוק, השום, הכוסברה/הפטרוזיליה הקצוצה.

• בכלי נפרד מערבבים את מרכיבי הרוטב: החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית וסמוך להגשה יוצקים על הסלט. מתבלים במלח ומערבבים היטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל