כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מבחן החריפות שלכם: מתכון לצ'ילי קון קרנה

הכירו את ה"קון קרנה" המקסיקני: מתכון להכנת צ'ילי בשר ושעועית ברוטב עגבניות עם עסיסיות חריפה שטעים לצלוח בעזרת פרוסת לחם נדיבה, משולשי נאצו'ס או אורז לבן. מושלם לערב חורפי (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
קדרת צ'ילי בשר ושעועית עשירה ברוטב עגבניות
קדרת צ'ילי בשר ושעועית עשירה ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחון
  • 800 גרם שימורי עגבניות חתוכות
  • 1/2 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
  • 1/2 1 כוס שעועית לבנה מבושלת
  • 1 בצל
  • 4-3 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי ירוק
  • 2 כפות אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת צ'ילי בשר ושעועית:

רגע לפני: הכירו את ה"קון קרנה" המקסיקני: מתכון להכנת צ'ילי בשר ושעועית ברוטב עגבניות עם עסיסיות חריפה שטעים לצלוח בעזרת פרוסת לחם נדיבה, משולשי נאצו'ס או אורז לבן. מושלם לערב חורפי.

• מבשלים את השעועית בסיר מלא מים עד להתרככות. הבישול המקדים חוסך זמן בבישול הצ'ילי.

• קוצצים את הבצל ופורסים את השום.

• מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק ומטגנים בו את הבצל והשום.

• מוסיפים לסיר את הבשר והשעועית ומבשלים עד להשחמה על אש בינונית-גבוהה. מידי פעם מערבבים.

• קוצצים את הפלפל ומוסיפים לסיר, יחד עם שימורי העגבניות ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב.

• מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהתבשיל רך.

אופן ההגשה: עם הרבה לחם טרי, אורז לבן או משולשי נאצ'וס (כמו צ'יפס, רק שטוחים ובהירים יותר).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
נשמע מעולההה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
זה מורכב וחריף אש.
1
למי שלא רוצה כל כך חריף אפשר לשים חצי או שליש פלפל צ'ילי ירוק וכפית(לא כף!)של אבקת צ'ילי ואז יוצא רק פיקנטי. ולמי שאוהב חריף חריף אפשר אפילו להכפיל כמויות של חריף ממה שכתוב.. (דרך אגב פלפל חריף אדום זה טוב לדיאטה)
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל