כיכר השבת

תוספת גמישה לכל עיקרית: מג'דרה

תבשיל ים תיכוני קל הכנה שיכול לשמש תוספת טעימה וגמישה לכל מנה עיקרית: מתכון למג'דרה עם אורז מלא ועדשים ירוקות. טיפ: כמה שיותר בצל, כך הטעם ישתדרג פלאים (מתכונים, אוכל)

|
מג'דרה. תבשיל אורז מלא ועדשים ירוקות
מג'דרה. תבשיל אורז מלא ועדשים ירוקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז מלא סוגת
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 בטטה (לא חובה)
  • 1/2 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מג'דרה:

רגע לפני: תבשיל ים תיכוני קל הכנה שיכול לשמש תוספת טעימה וגמישה לכל מנה עיקרית: מתכון למג'דרה עם אורז מלא ועדשים ירוקות.

טיפ: כמה שיותר בצל, כך הטעם ישתדרג פלאים.

• מבשלים את העדשים בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת, לסינון מנוזלים.

• קוצצים את הבצל וחותכים את הבטטה לקוביות.

• מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 5 דקות.

• מוסיפים את האורז והעדשים המבושלות, מערבבים ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים.

• מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 30 דקות עם מכסה. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

אופן ההגשה: מערבבים ומגישים חם, לצד מנת עוף או בשר. כמובן, המג'דרה מעולה גם כארוחת ביניים מזינה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל