סלסת עגבניות צלויות עם פלפלים חריפים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 עגבניות גדולות, חצויות
- 1/2 בצל לבן בינוני
- 1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורך
- 1 פלפל ירוק חריף, חצוי לאורך
- 2 שיני שום
- מלח ופלפל שחור
- 1 כוס ציר ירקות או מים + אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מסדרים את חצאי העגבניות, הבצל והפלפלים בתבנית אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור על מצב גריל במשך 15 דקות או עד שהירקות חרוכים בחלקם ומבושלים - אך לא לגמרי רכים.
2. מעבירים את תכולת התבנית לסיר, יוצקים מעל את ציר הירקות או המים עם מעט אבקת מרק ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהכל מבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מסירים מהאש.
3. ממתינים שהתבשיל יצטנן קלות ואז טוחנים עם מוט בלנדר עד למרקם הרצוי. מגישים מיד.