רכיבים
- 4 כפות שמן
- 2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים דק
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/4 1 כוסות אורז
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מכבים את האש ומעבירים מחצית מכמות הבצל המטוגן לקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את האורז, הבשר הטחון והפטרוזיליה. לשים היטב יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
3. חותכים את לפלפלים את "הראש", השליש העליון ושומרים את הראשים בצד. מנקים את הפלפלים מזרעים וממלאים אותם בתערובת הבשר והאורז, אך לא דוחסים כדי שיהיה להם מקום להתבשל.
4. לסיר עם המחצית הנותרת של הבצל, מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה במשך 2 דקות.
5. מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר ומכסים כל אחד בשליש העליון שלו. ממלאים את הסיר במים עד גובה הפלפלים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה ורבע, עד שהפלפלים רכים והאורז והבשר מבושלים.