זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 עלי פילו
- תרסיס שמן
- אבקת סוכר
- 4 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כוס יין לבן / ברנדי
- 4 כפות סוכר וניל
- פיסטוק טחון וורדים מיובשים - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה את היין הלבן / הברנדי, סוכר הווניל והאגסים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים וריכוך קל של האגסים.
2. עורמים 2 עלי פילו ומרססים מעל ספריי שמן. מפדרים באבקת הסוכר. פורסים את העלים לארבעה. מניחים מעל מעט מתערובת האגסים, מגלגלים ולוחצים בצדדים לקבלת צורת סוכריה. ממשיכים באופן הזה עם יתר העלים.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מרססים בספריי שמן ומעבירים לתוכה את הסוכריות. מפדרים באבקת סוכר ואופים 15 דקות.
4. מעבירים לצלחת הגשה. מפדרים באבקת סוכר, מקשטים בפיסטוק ומגישים.