רכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס ערק / וודקה
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
לטיגון: 1/2 בקבוק שמן
למילוי:
- טונה, פרוסות ביצה, קוביות תפוחי אדמה, זיתים שחורים, פרוסות מלפפון חמוץ, לימון בלאדי, אריסה
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת המיקסר את רכיבי הלחמניות לפי הסדר שבמתכון. מעבדים עם וו לישה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ואלסטי.
2. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מעצבים אותו לאליפסה. מניחים כל אליפסת בצק על מלבן נייר אפייה. מכסים את אליפסות הבצק ומתפיחים שוב במשך 30 דקות עד שהן מכפילות את הנפח.
4. בסיר גדול, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפריקסה בקבוצות, 2 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג לצינון.
איך מרכיבים את הפריקסה?
חוצים לשניים את הלחמניות המטוגנות וממלאים אותן באריסה, לימון בלאדי, טונה בשמן או מים (מסוננת), קוביות תפוחי אדמה מבושלים, פרוסות ביצה קשה, מלפפון חמוץ וזיתים שחורים. מגישים חם לצד אריסה לטבילה.