רכיבים
- 1 כיכר לחם שלמה וגדולה / באגט
- 6 ביצים
- 1/4 כוס חלב + 1/8 כוס שמנת מתוקה, מעורבים היטב
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בעזרת סכין משוננת קטנה, יוצרים בחלק העליון של הלחם 6 חורים (בקוטר של כ-1.25 ס"מ). תוחבים את הסכין ומוציאים את שטח הפנים של הלחם בעזרת האצבעות. מקפידים לא לחתוך את קרקעית הלחם. מוודאים שיש מספיק מקום לביצים. (כיכר גדולה יכולה להכיל חורים נוספים לביצים נוספות.)
3. פותחים כל ביצה לתוך כל אחד מהחורים. מעל כל ביצה יוצקים כף אחת מתערובת החלב-שמנת ואז מתבלים במלח ופלפל. מפזרים 1 כף פרמזן על כל ביצה, אם משתמשים.
4. אופים עד שהחלבון יציב אך החלמון עדיין נוזלי מעט, במשך 10-15 דקות. מניחים להתקרר מעט ואז חותכים את הכיכר לחלקים אחידים בעזרת סכין משוננת. מגישים מיד.