רכיבים
- 1 כרובית בינונית, קצוצה (4 כוסות)
- 1/3 כוס קמח שקדים
- 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 ביצים גדולות, טרופות קלות
- לקישוט: תערובת שומשום, זרעי פרג, שום יבש, בצל יבש ומלח גס בכמות של 3 כפות
אופן הכנת בייגל כרובית:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים קלות את הנייר.
2. בקערה גדולה, מערבבים את פירורי הכרובית עם קמח השקדים, אבקת השום והמלח. לבסוף, מערבבים פנימה את הביצים הטרופות בעזרת מטריפה, עד לקבלת בצק.
3. מחלקים את התערובת ל-8, ומגלגלים כל חלק לכדור. מסדרים את הכדורים בתבנית, ומניחים על כל אחד מתערובת השומשום.
4. אופים במשך 35-40 דקות, עד שהבייגלס מקבלים גוון זהוב-שחום יפה והם יבשים למגע מבחוץ.
5. נותנים לבייגלס להתקרר במשך 10 דקות בתבנית ואז מעבירים אותם לרשת לצינון מלא.
>> מתכון לפיצה על בסיס כרובית
>> מתכון לאורז כרובית עם ירקות ברוטב אסייתי פיקנטי
>> מתכון לממרח כרובית צלויה