רכיבים
- 4 ביצים גדולות
- 2 כוסות יוגורט
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 2 כפות כוסברה קצוצה דק
- 2 שיני שום, כתושות דק
- 1 כף (או יותר) שבבי צ'ילי חריף
- 90 גרם חמאה
- 1 כף חומץ לבן
- מלח גס ופלפל שחור טחון
אופן הכנת ביצה עלומה - הגרסה הטורקית:
1. בקערה, מערבבים יחד את השום, הבצל הירוק, הכוסברה והיוגורט, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומניחים בצד.
2. מרתיחים סיר גדול מלא מים עם 1 כף מלח. כשהמים מבעבעים, מנמיכים ללהבה קטנה, מוסיפים את החומץ ומערבבים קלות.
3. שוברים כל ביצה בנפרד לכוס, מוסיפים ביצה שבורה אחת לסיר, מבשלים במשך 3 דקות, ועף כף מחוררת, מסירים את הביצה המבושלת, ללא המים, ומעבירים למגבת נייר. חוזרים על הפעולה עם 3 הביצים הנוספות. מעבירים כל ביצה לקערית הגשה, ומתבלים אותן במלח ופלפל שחור.
4. בסיר קטן, ממיסים את החמאה יחד עם שבבי הצ'ילי וקמצוץ נדיב של מלח, ומסירים מהאש.
5. מחלקים את תערובת היוגורט בין קעריות הביצים, ומזלפים מעל את החמאה המתובלת. מקשטים בכוסברה או עלים ירוקים אחרים קצוצים ומגישים עם לחם פריך קלוי.