רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1 פלפל אדום גדול
- 3 שיני שום
- 1/2 ק"ג עגבניות (עדיף מסוג תמר)
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/8 כפית פלפל קאיין (לבחירה)
- 1/4 כיפת פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1/4 1 כוסות גבינת פטה מפוררת (גם גבינה צהובה תעשה את העבודה)
- 6 ביצים גדולות
- לקישוט: כוסברה קצוצה
אופן הכנת שקשוקה ופטה:
רגע לפני: לא ברור מה כיף יותר - להגיד את זה או להכין את זה (ש-ק-ש-ו-ק-ה), כך או כך, לשקשוקה מקום של כבוד בשולחן הישראלי והיא לגיטימית לארוחת בוקר, צהריים או ערב באותה מידה. שקשוקה טובה נמדדת בעסיסיות שלה. הנה מתכון לשקשוקה משפחתית עם טוויסט: לקראת סוף הבישול מפזרים מעל השקשוקה גבינת פטה, ומכניסים לתנור. הגבינה נמסה מעל השקשוקה והכל הופך לחגיגה מענגת חך שכולם יאהבו.
ציוד נדרש: מחבת שמתאימה גם לאפייה
• קוצצים גס את העגבניות והפלפל האדום.
• חוצים את הבצל, ופורסים לחצאי טבעות דקות.
• פורסים דק את השום.
• מחממים את התנור ל-190 מעלות.
• מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הבצל והפלפל האדום ומבשלים במשך 20 דקות, עד לריכוך מלא.
• מוסיפים את השום, ומבשלים במשך 1-2 דקות נוספות, עד שהשום מתרכך.
• מתבלים בכמון, פפריקה ופלפל קאיין, מערבבים ומבשלים במשך דקה.
• מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
• מערבבים לתוך הירקות את גבינת הפטה המפוררת, ושוברים מעל השקשוקה את הביצים. מתבלים כל ביצה במעט מלח ופלפל שחור.
• מסירים אתה מחבת מהאש, ומכניסים לתנור לאפייה במשך 7-10 דקות, עד שהביצים מתמצקות. מוציאים מהתנור.
• מגישים חם עם כוסברה קצוצה מפוזרת מעל ולחם שחור טרי.