רכיבים
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 7 ביצים
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פריטטה תפוחי אדמה:
רגע לפני: הפריטטה היא הגרסה האיטלקית לחביתה, עם תוספות טעימות שהופכות את האומלט לארוחה שלמה. והכי כיף? הכל קורה במחבת. מתכון לפריטטה עם תפוחי אדמה.
• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד שהם מתרככים, אך לא יותר מידי.
• מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות קטנות שוות.
• מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מערבבים היטב בקערה את הביצים, החלב, הפטרוזיליה והגבינה המגוררת, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה.
• מבשלים את תפוחי האדמה עם הבלילה, עד שהתחתית מתייצבת. מעבירים את הפריטטה לתנור לגימור סופי, ואופים עד שהיא זהובה מכל כיוון.
• חותכים למשולשים ומגישים עם סלט ירקות רענן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!