השיטה הבאה לצינון מהיר של בקבוק היין מגיעה עם גיבוי מדעי ועובדת כמו קסם: תוך 25-30 דקות, הנוזל שמשדרג כל ארוחה יגיע לטמפרטורה הנכונה כדי ליהנות ממנו כראוי.
מה צריך?
- דלי קרח או קערת זכוכית גדולה מספיק להכיל בקבוק יין וקרח.
- מים קרים
- קרח
- מלח גס
- כף ערבוב
- בקבוק יין מכל סוג, מומלץ לעטוף אותו בנייר נצמד כדי לשמור על התווית יבשה.
מה עושים?
1. מניחים את בקבוק היין בדלי / קערה, מוסיפים קרח בכמות נדיבה עד שהוא מכסה את הבקבוק כמעט עד הפיה. יוצקים מעל מים קרים, עד לכיסוי הקרח בלבד. מפזרים מעל כ-200 גרם מלח גס ומערבבים בעדינות. ודאו שהבקבוק שקוע לגמרי במי הקרח, אחרת היין בכוס הראשונה והשנייה שתמזגו עדיין יהיה חמים.
2. לאחר 25-30 דקות, שולפים את הבקבוק ומנגבים אותו היטב כדי לוודא שמלח לא יגיע לשפת הבקבוק.
איך זה עובד?
הוספת המלח מורידה את נקודת הקיפאון של המים, מה שהופך את תהליך הקירור ליעיל יותר.