ביצים הן עסק טריקי כי עד שלא פותחים אותן, קשה לדעת מה קורה שם בפנים. הן עדיין טריות או התוקף כבר פג לו? הנה מדריך קל שיפתור לכם את ההתלבטויות אחת ולתמיד.
מה צריך? את הביצים המוטלות בספק וקערה מלאה מים קרים - וודאו שהיא עמוקה מספיק, כך שאם הביצה תשקע במים, יישארו מעל כמה סנטימטרים נוספים.
מה עושים עכשיו? משליכים (בעדינות!) את הביצה לתוך המים ומחכים לראות מה יקרה:
אם הביצה שוקעת לתחתית ונוטה על צידה, אז היא טרייה ואפשר לאכול אותה ללא חשש.
אם הביצה שוקעת, אבל "עומדת", עדיין בטוח לאכול אותה, אבל כדאי לעשות זאת כמה שיותר מהר.
אם הביצה צפה למעלה ואינה שוקעת - טו לייט. הביצה מקולקלת ויש לזרוק אותה לפח.
איך זה עובד? קליפות ביצים נחשבות ל"ממברנה חדירה למחצה", כלומר מעטפת של תא חי שמאפשרת למולקולות מסוימות לעבור דרכה (תוכלו לקרוא על כך כאן בהרחבה). בשל תכונתן זו, ככל שתאריך התפוגה של הביצה מתקרב, הנוזל בפנים מתאדה ומתחלף באוויר, מה שהופך את הביצה לצִיפָנִית - כלומר, בעלת יכולת ציפה.
עכשיו לכו ושתפו עם כולם את המידע היקר הזה ואל תשכחו לספר איפה קראתם אותו לראשונה.