התסריט הקבוע בחנות הירקות: אנחנו ניגשים לעמדת האבוקדו ומתחילים ללחוץ על פירות (כן, אבוקדו הוא פרי) אקראיים בנקודות אקראיות במסגרת חיפושינו אחר האבוקדו המושלם. כשנגיע הביתה נגלה ששוב, לא בדיוק הצלחנו לקלוע, אך לפני שאתם מתייאשים סופים, הנה נחמה קטנה: רוב הסיכויים שהטכניקה שלנו לבדיקת בשלות האבוקדו בכלל שגויה.
על פי השף ריק ביילס, ישנה נקודה מסוימת על האבוקדו שכאשר לוחצים עליה, מקבלים את האינדיקציה הטובה ביותר לבשלות הפרי.
לפי ההסבר המדעי, האבוקדו מבשיל מחלקו התחתון, ולכן, אם אנחנו לוחצים במרכז האבוקדו או על חלקו העליון, סמוך לגבעול, והפרי רך, יתכן שהוא רק בשל חלקית. אולם אם האבוקדו בשל בחלקו התחתון, הפרי כולו בשל.
עכשיו תסלחו לנו, יש לנו כמה גוואקמולי לעשות.