אם גם אתם מתחילים לאנפף ולדמוע בכל פעם שאתם ניגשים לחתוך בצל, כדאי שתדעו - יש את מי להאשים. וכשיש את מי להאשים, יש גם דרך פשוטה מאוד לפתור את הבעיה המציקה הזו.
מדוע יורדות דמעות? הבצל מכיל אנזים בשם סינתאז, וכאשר הוא נחשף לאוויר, משתחררת חומצה גופרתית שצורבת את העיניים, וכדי לשטוף את הגז מהעיניים, יורדות דמעות.
כך תמנעו מהדמעות לרדת
מה צריך? כל סוג של בצל ומקפיא.
15 דקות לפני חיתוך הבצל, כל סוג של בצל, הכניסו אותו למקפיא. הוציאו אותו מיד לאחר רבע שעה, אתם לא רוצים שהבצל יקפא לכם, מה שיהפוך את הכנת המנה להרבה יותר מסובכת.
כעת, אתם יכולים לחתוך את הבצל מיד או להמתין מעט שטמפרטורת הבצל תעלה. בכל מקרה, הגרסה הקרה לא תשפיע על הטעם.
למה זה עובד? מכת הקור הקצרה מאיטה את הפרשת החומרים הכימיים שגורמים לצריבה ולדמעות.