בלנדר הוא אחד מכלי המטבח הפופולריים ביותר שמרחף עליו מעין הסכם לא כתוב שהחוק היחיד בשימוש בבלנדר הוא פשוט לדחוף הכל פנימה ולהפעיל. אז זהו, שלא.
הנה 6 טעויות מביכות שאתם עושים עם הבלנדר:
1. אתם נותנים יחס שווה לנוזלים ומוצקים
כשאתם רוצים לטחון בבלנדר נוזלים ומוצקים יחד, קודם מניחים את החומרים הנוזליים ורק אחר כך את המוצקים. הנוזלים עוזרים ללהבי הבלנדר לנוע טוב יותר וליצור מערבולת עוצמתית מספיק כדי לטחון את המוצקים.
2. אתם לא נותנים לנוזלים חמים לנשום
כאשר טוחנים בבלנדר תערובת חמה, יש להסיר את פקק המילוי מהמכסה, כדי להפחית את ההצטברות האדים ולמנוע התפרצות נוזלים כתוצאה מהחום הרב שכלוא בפנים.
3. אתם מתעלמים מכפתור ה"פולס"
נתקע מזון מתחת ללהבי הבלנדר? השתמשו בכפתור ה"פולס" (PULSE) כדי לסלק אותו משם.
4. אתם טוחנים את המזון יותר מידי
שוב, גם בעניין זה כפתור הפולס נחלץ לעזרתכם ומסייע למנוע עיבוד יתר של המזון.
5. אתם שוכחים לערבב
לקבלת תוצאות מקסימליות, מידי פעם עוצרים את פעולת הבלנדר ומערבבים ידנית.
6. אתם לא מנקים אותו ביעילות
כדי לנקות את שאריות השקדים או שאר תערובות בלתי מזוהות שהתייבשו על הבלנדר, מלאו את הכלי במים והוסיפו מעט נוזל לשטיפת כלים. סוגרים את המכסה, מנערים היטב ושוטפים תחת זרם מים חזק.