אחד המינרלים החיוניים ביותר לגופנו הוא האבץ - אך בניגוד לברזל וסידן, פחות מדברים עליו ויש סיכוי שאת סובלת ממחסור בו ואין לך מושג.
מחסור באבץ פוגע במערכות הגוף השונות וכיוון שהוא חיוני לתאים בגוף ולספיגת חלבון, אחד התסמינים המרכזיים לכך שחסר לך אבץ זה נשירת שיער מוגברת. בנוסף, את עלולה לסבול מבעיות עור ופצעוני אקנה למרות שגיל ההתבגרות הרחק מאחורייך, ציפורניים חלשות שנסדקות בקלות עם כתמים לבנים, שיניים דהויות וחסרות ברק ואף צפיפות עצם ירודה.
כך צורכים יותר אבץ - דרך המזון
הקפדה על תפריט שמכיל אבץ זו הדרך המומלצת ביותר לצריכת אבץ. הנה 5 מזונות שכדאי לך לאכול:
1. סטייק סינטה
בכל 100 גרם סטייק יש כ-5 מ"ג אבץ.
2. גרגירי חומוס ושעועית שחורה
בכוס גרגרי חומוס יש כ-2.5 מ"ג אבץ ובכוס שעועית שחורה יש 2 מ"ג אבץ. למעשה, כל משפחת הקטניות מצוינת כמקור לאבץ.
3. אגוזי קשיו
ב-60 גרם קשיו יש כ-1.5 מ"ג אבץ - כשליש מהתצרוכת היומית המומלצת של אבץ.
4. גבינת צ'דר
ב-60 גרם גבינת צ'דר יש כ-1 מ"ג אבץ.
5. יוגורט יווני
ב-200 גרם יוגורט יווני יש כ-1.5 מ"ג אבץ.