זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 ירכי עוף שלמות, מיובשות על ידי טפיחות עם נייר מגבת
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 שן שום, פרוסה
- מעט חומץ
- ½1 כוסות זיתים ירוקים, מגולענים
אופן ההכנה:
1. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל ומסדרים במחבת גדולה וכבדה בשכבה אחת, כשהעור כלפי מטה. מבשלים על אש בינונית, מבלי להזיז אותן, עד שהשומן מתפזר והעור מקבל גוון חום-זהוב עמוק ופריך, כ-30 דקות. ניתן להתעסק עם החום לאורך הצליה ולהנמיך אותו לבינוני-נמוך אם העור מתחיל להישרף לפני שהוא מקבל גוון חום זהוב אחיד.
2. הופכים את הירכיים וממשיכים לבשל אותן עד שהבשר הקרוב לעצם מבושל, 10-15 דקות. מוסיפים למחבת את השום, החומץ והזיתים כ-5 דקות לפני סיום הבישול של הירכיים. מתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים את העוף עם הזיתים וטפטופים מהמחבת.