רכיבים
- גרידה ומיץ משני לימונים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 8 ירכי עוף ללא עור
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 320 מ"ל ציר עוף
- 240 גרם קוסקוס
- חופן גדול של פטרוזיליה
- חופן גדול של נענע
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את מיץ הלימון עם 2 כפות מהשמן. מתבלים, מוסיפים את העוף ומערבבים, לציפוי. מכסים ומניחים בצד למשך 30 דקות.
2. מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה ואז צורבים את הירכיים במשך 5 דקות מכל צד. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-10 דקות עד שהם מוכנים.
3. במחבת, מחממים חצי כף משמן הזית על אש קטנה. מטגנים את השום והבצל 5 דקות עד לריכוך.
4. מחממים את הציר במחבת נפרדת עד שהוא מגיע לרתיחה.
5. מניחים את הקוסקוס בקערה חסינת חום, יוצקים מעל את הציר, מכסים ומניחים לנוח במשך 5 דקות ואז חושפים ומתפיחים אותו בעזרת מזלג.
6. מערבבים פנימה את שאר השמן ותערובת הבצל והשום. מוסיפים את עשבי התיבול וגרידת הלימון ומתבלים.
7. מגישים עם העוף, מעוטר בתוספת נענע.