רכיבים
- 900 גרם תפוחי אדמה זהובים, קלופים או לא - לבחירתכם, חתוכים לנתחים בגודל 4 סנטימטרים
- שמן זית
- מלח
- 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 כפות רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
- 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מצפים את תפוחי האדמה ב-3 כפות שמן זית וממליחים אותם היטב. מסדרים בשכבה אחת בתבנית וצולים עד להשחמה, כ-50 דקות.
2. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, 4-5 דקות, או עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
3. מוסיפים את היין הלבן למחבת ומעלים את האש לגבוהה. מרתיחים בחום גבוה עד שהיין מצטמצם בחצי ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב הצ'ילי, כפית מלח, הפפריקה המעושנת והסוכר. מערבבים היטב ומנמיכים את האש. נותנים לרוטב להתבשל לאט בזמן שתפוחי האדמה נאפים. אם רוצים, אפשר להשתמש בבלנדר כדי לטחון אותו עד לקבלת מרקם חלק.
4. כשתפוחי האדמה שחומים היטב, מערבבים אותם עם רוטב העגבניות ומחזירים לתבנית. ממשיכים לצלות עד שרוטב העגבניות מתייבש מעט על תפוחי האדמה ומתקרמל, כ-10 דקות.
5. מגישים עם רוטב העגבניות הנותר.