רכיבים
- 1/4 1 כוסות חלב או חלב שקדים
- 1/3 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1 כף דבש
- 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
- 3 כפות חמאה מומסת או תחליף חמאה פרווה איכותי מומס
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- 3/4 כוס קמח מלא מנופה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות גרעיני דלעת
- 1 כף זרעי פשתן
- 1 כף שומשום
- 1 כף פרג
- 1 ביצה, להברשה
לציפוי: שיבולת שועל, גרעיני דלעת, שומשום, פרג, זרעי פשתן
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב (או חלב השקדים) לחום של 45 מעלות ויוצקים אותו לקערת מיקסר. מוסיפים שיבולת שועל, שמרים ודבש, מערבבים ונותנים לתערובת לשבת במשך 5 דקות, עד שהשמרים מעלים קצף.
2. מוסיפים לקערה קמח לבן, קמח מלא, מלח והחמאה (או תחליף חמאה פרווה) המומסת ומעבדים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד.
3. מוסיפים לקערה גרעיני דלעת, זרעי פשתן פרג ושומשום ובעזרת וו לישה, מטמיעים אותם לתוך הבצק במשך 7 דקות.
4. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה וחצי-שעתיים.
5. מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח ומעצבים אותו לכיכר בצק. מניחים את כיכר הבצק בתבנית מלבנית גבוהה, מרופדת בנייר אפייה משומן, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים במקום חמים במשך שעה.
6. מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל תערובת של שיבולת שועל, גרעיני דלעת, שומשום, פרג וזרעי פשתן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהלחם מקבל גוון זהוב יפה.
לאחר האפייה, מוציאים את התבנית לצינון על רשת במשך 10 דקות, מחלצים בזהירות את הלחם מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת. אוכלים מיד או מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!