רכיבים
- 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
- 1 כף דבש
- 1 כוס + 5 כפות מים חמימים (אך לא חמים!)
- 3 כוסות קמח מנופה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה, טרופה
- 2 כפות סודה לשתייה
- 1 כף סוכר
- לציפוי: שומשום שחור, שומשום לבן, זרעי קימל, שבבי בצל, פרג, מלח גס (או ערבוב של הכל)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה, מערבבים את השמים, המים החמימים והדבש ונותנים לתערובת לשבת במשך 5-10 דקות, עד שהשמרים נפתחים ומעלים קצף.
2. מוסיפים את הקמח, שמן הזית והמלח ומעבדים עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות גבוהה ולאחר מכן מורידים מעט את המהירות ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם אין לכם מיקסר, מעבדים ביד במשך 7-10 דקות עד לקבלת בצק חלק.
3. יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה.
4. לאחר שהבצק עלה והכפיל את נפחו, נותנים לו כמה אגרופים כדי להוציא ממנו את האוויר הכלוא ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים להתפחה שנייה של 15 דקות.
5. דוחפים אגודל במרכז כל כדור ומרחיבים אותו ליצירת צורת בייגל. החור צריך להיות בקוטר של כ-2.5 ס"מ.
6. במקביל, מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים. כשהמים רותחים, מוסיפים את הסוכר והסודה לשתייה, מערבבים קלות ומוסיפים לסיר כמה עיגולי בצק. מרתיחים אותם במשך 5 דקות ובעזרת כף מחוררת, מוציאים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. מברישים בביצה טרופה את כל עיגולי הבצק, מפזרים מעל את הציפוי שבחרתם ואופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות ואופים במשך 15-17 דקות או עד שהבייגלים מקבלים גוון שחום עשיר ועמוק. מוציאים מהתנור, מצננים קלות ונהנים.