החומרים:
1 ביצה
1 כפית מיץ לימון, מי פרחי תפוז או וניל
2 כפיות שמן זית רגיל
כוס קמח
2 כפיות קורנפלור
1/8 כפית מלח
2 1/2 כפות סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
מניחים בקערה את הביצה והנוזלים ומערבבים היטב. בקערה נפרדת בוחשים את הרכיבים היבשים, ומערבבים. מוסיפים לנוזלים, מערבבים, לשים לבצק (בדומה לבצק פסטה) מכסים ונותנים לנוח שעה- שעתיים.
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים על משטח מקומח לעלה דק, קורצים עיגולים בכוס וחותכים לשנים.
צובטים כל חצי עיגול קלות באמצע, ומקבלים צורת אוזן.
מטגנים בשמן עמוק שחומם על להבה בינונית נמוכה. טמפרטורת השמן חשובה כדי שהאוזניים יתנפחו, אולם שמן חם מידי יגרום להם להישרף.
מוציאים בכף מחורר ומניחים על ניר סופג עד התקררות. ניתן לפזר אבקת סוכר או לטבול בסירופ סוכר ולקשט בסוכריות צבעניות או קוקוס.