זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 400 גרם פטריות טריות, פרוסות לעובי 0.5 ס"מ
- 3 כפות שמן זית + עוד לזילוף לפני ההגשה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית סוכר
- 1 כף עלי תימין
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 שן שום לא מקולפת
- 4 פרוסות לחם איכותי / 8 פרוסות בגט
אופן הכנת ברוסקטה עם פטריות מוקפצות ותימין ברוטב בלסמי:
1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש גבוהה.
2. מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים אותן במהירות במשך 1-2 דקות.
3. מוסיפים למחבת את החומץ הבלסמי, מפזרים מעל את הסוכר, מערבבים במשך 30 שניות לקירמול עדין של הסוכר על הפטריות.
4. מפזרים מעל את התימין, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים קלות ומסירים מהאש.
5. קולים את פרוסות הלחם או הבגט להשחמה יפה ומשפשפים על כל פרוסה את שן השום.
6. מניחים מתערובת הפטריות על הפרוסות הקלויות, מזלפים מעל שמן זית ומגישים מיד, חם.