כיכר השבת
לכבוד שבת

אחת ולתמיד: כך מכינים כבד קצוץ מושלם

המנה שמגיעה מהמטבח האשכנזי הפכה לקלאסיקה בכור ההיתוך הישראלי וכל אחד צריך לדעת להכין כבד קצוץ ראוי שיכול לשמש כממרח, סלט, תוספת או מנה ראשונה - אתם תבחרו (מתכונים לשבת, אוכל)

|
9
| כיכר השבת |
כבד קצוץ מושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 2 ביצים קשות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת כבדה עם השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם על אש נמוכה מאוד במשך כ-25 דקות עד שהם שקופים. ב-5 דקות האחרונות של הטיגון, מוסיפים גם את כבדי העוף ומקפיצים ביחד להשחמת הכבדים. מסירים מהאש וממתינים שתכולת המחבת תצטנן מעט.

2. במעבד מזון, מניחים את הבצלים, הכבדים, הביצים ושמן הזית (ניתן להוסיף מעט בייגלה או קרקרים למרקם יציב יותר), מתבלים במלח ופלפל שחור וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. ככל שטוחנים יותר, המרקם יהיה ממרחי יותר.

3. מאחסנים בכלי אטום במקרר במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
צולים את הכבדים (חצי קילו) מטגנים בנפרד לפחות 3 בצלים גדולים שמים בקערה ביחד עם ביצה קשה או שתיים מועכים טוב טוב עם מוט בלנדר או אפשר בבלנדר. ללא שום תבלינים או תוספות אחרות. יוצא נוזלי ממש כמו חומוס לניגוב- מעולה!
גדי
5
גם אני התפלאתי שלא הזכרתם את עניין הצליחה וגם דרגת הצלייה...וזה חשוב מאוד ..
הילה
4
סליחה, אבל ממש לא. נגזרות הבצק למיניו הורסות את הכבד
בייגלה או קרקר?
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות