זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם פסטה מסולסלת
- 1/2 1 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 500 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב (לא חובה)
- 1/4 כוס זית קלמטה
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 2 כפות שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב הפסטו:
- 4 כוסות עלי בזיליקום
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כוס צנוברים
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 אבוקדו, מקולף
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלט פסטה ברוטב פסטו:
1. הכנת רוטב הפסטו: במעבד מזון, טוחנים את הבזיליקום, השקדים, הצנוברים והשום יחד עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את מיץ הלימון ואת האבוקדו וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כדי להגיש בשבת, מעבירים את רוטב הפסטו לצנצנת נקייה ומעבירים למקרר עד להגשה.
2. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים היטב ונותנים לפסטה להתקרר לטמפרטורת החדר.
כדי להגיש בשבת, מעבירים את הפסטה לאחר הצינון למקרר בכלי אטום עד להגשה.
3. סמוך להגשה, מערבבים את הפסטה בקערת הגשה גדולה יחד עם הפסטו, העגבניות, החומוס והזיתים. מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים ומגישים.