רכיבים
- 5 גזרים
- 1/4 צרור פטרוזיליה או כוסברה
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
- 1 כף פפריקה מרוקאית
- 3 כפות מיץ מלימון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
אופן הכנת סלט גזר מרוקאי:
רגע לפני: אחת התוספות הפופולריות על השולחן מבית העדה הצפון אפריקאית: מתכון להכנת סלט גזר מרוקאי. לעומת הגרסה המוסלמית המתוקה, היהודים אוהבים את הסלט פיקנטי ביתי. וכדאי שתדעו: בסלט המקורי אין חומץ כלל.
• מקלפים את הגזרים ופורסים לעיגולים בעובי ס"מ אחד ומבשלים בסיר מלא מים ומעט מלח עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).
• במקביל, כותשים את השום, ומחממים את שמן הזית במחבת.
• מטגנים קלות את השום במחבת על אש נמוכה, מתבלים בפפריקה, כורכום, כמון ומלח ומערבבים. מסירים מהאש לאחר 2 דקות.
• מעבירים את הגזר לקערה ושופכים מעל את הרוטב שבמחבת יחד עם מיץ הלימון.
• קוצצים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומערבבים יחד עם הגזר סמוך להגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!