![סלט חצילים קלויים ומיונז](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/03/26/25f75090-0340-11ef-bda2-67c3ab9302bb__h667_w1000.jpg)
![סלט חצילים קלויים ומיונז](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/03/26/25f75090-0340-11ef-bda2-67c3ab9302bb__h667_w1000.jpg)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 חצילים בינוניים
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 3 כפות מיונז איכותי
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
רגע לפני: מתכון למטבל חצילים במרקם קטיפתי שמתאים במיוחד להגשה לצד מתאבני ירקות, כממרח בכריך או כסלט בשולחן השבת.
• קולים את החצילים על אש גלויה או על גריל-מנגל במשך 20 דקות.
• מסירים את הקליפות ומכניסים את בשר החציל למעבד מזון. אם רוצים לתת לסלט טעם מעושן, מוסיפים מעט מהקליפה החרוכה.
• מוסיפים למעבד המזון את שיני השום והמיונז, מתבלים במלח ופלפל והמיונז ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. תוך כדי פעולת העיבוד, מוסיפים את מיץ הלימון.
• טועמים, משפרים תיבול אם צריך ושומרים במקרר.