רכיבים
- 10 עגבניות בשלות
- 2 פלפל חריף
- 6 שיני שום
- 1/3 כוס שמן
- פפריקה מרוקאית
- מלח
אופן ההכנה:
• המתכון האורגינלי דורש לקלף את העגבניות, וכך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.
• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות וכותשים את שיני השום.
• מחממים את השמן במחבת רחבה על אש בינונית, וכאשר השמן חם מטגנים בו קלות את הפלפלים החריפים בשלמותם במשך כ-4 דקות.
• מוסיפים למחבת את העגבניות והשום הכתוש, מתבלים בפפריקה ומערבבים.
• זורים מלח לפי הטעם, מכסים את המחבת ומגביהים את האש כדי להביא לרתיחה של 3 דקות. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.
• מסירים המכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך למעלה משעה. המרדומה מוכנה כאשר כמעט כל הנוזלים מתאדים.
שומרים בצנצנת את המרדומה, שיכולה להיות בסיס פיקנטי לשקשוקה או כניגוב מוצלח לחלה בשבת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!