כשזה מגיע לבקבוקי יין בעלי פקק שעם, כלל הזהב לאחסון נכון קובע שיש למקם אותם אופקית, כלומר בשכיבה ולא בעמידה.
הסיבה: אתם רוצים שהיין יבוא במגע תמידי עם פקק השעם, אחרת הפקק יתייבש ויקרו שני דברים לא נעימים.
בטווח הקצר, פיסות קטנות מהפקק יתפוררו לתוך היין בזמן שתפתחו אותו (ולכו תנסו לדוג אותן מתוך הכוס). בטווח הארוך, הפקק יתכווץ ויוביל להתחמצנות היין, מה שיהפוך אותו לבלתי ראוי לשתייה.
אם אתם מתכוונים לשתות את תכולת הבקבוק בזמן הסמוך לקנייתו (עד חודש), אין צורך לדאוג לאחסון. ניתן להשאיר אותו עומד במטבח או בדלת המקרר ללא חשש.
אך אם מדובר ביין יקר יותר שלא ייגמר כל כך מהר, הקפידו לאחסנו בשכיבה.